Βωβούσα, Τίζα, Τηλεγραφόξηλο, Ciatra di vintu, Baitani, Κρανιές Βωβούσα
21 Οκτωβρίου 2015
0

Τίποτα ποιο όμορφο από ένα ξημέρωμα με ομίχλη, την βοή του Αώου, τα δέντρα να αλλάζουν χρώματα πολλά, τους δρόμους να έχουν λάσπη ψηλή και αλλού υγρασία αέρινη. Πάνω στο ποδήλατο όλα τα νιώθεις στο πρόσωπο. Την υγρασία, τους ήχους, την λάσπη, την βροχή, την ομίχλη, τις πευκοβελώνες.

Μια διαδρομή που με το πρωινό ξεκίνημα ο ήλιος δεν έχει πιάσει τις πλευρές του βουνού και καθώς ανεβαίνεις από την Βωβούσα προς το Περιβόλι το κρύο που κατεβάζουν οι κλειστές στροφές το καταλαβαίνεις στο πρόσωπό σου. Έτσι από την Βωβούσα και αφού περάσουμε από το σημείο 1 στα 3,3 χιλιόμετρα στην θέση «Μηλιές» συνεχίζουμε την άσφαλτο για ακόμη 2 χιλιόμετρα φτάνουμε στο σημείο 2 και συνεχίζουμε την ανηφόρα μέχρι το 8,3 χιλιόμετρο (υψόμετρο 1468m)  και το σημείο 3 όπου παίρνουμε δεξιά στροφή που μας οδηγεί σε χωμάτινη δασική οδό. Μετά από ανηφορικό τμήμα με οξιές φτάνουμε στην θέση Τηλεγραφόξυλο και ένα μέρος ανοιχτό σε ένα πανέμορφο λιβάδι στο 9,8ο χιλιόμετρο. Κατηφόρα για 3,5 χιλιόμετρα μας οδηγεί στο σημείο 4 (Διασταύρωση Βασιλάκη). Περνώντας το μικρό ρέμα αριστερά στην διασταύρωση ξεκινάμε μια «καλή, επίμονη, ανηφόρα» για να φτάσουμε πάνω από την Ciatra di Vintu να δούμε όλη την κοιλάδα της Βωβούσας και να συνεχίσουμε μέχρι το αδιέξοδο και την υδρομάστευση της Βωβούσας στο 15,4 χιλιόμετρο και το σημείο 5 με υψόμετρο 1459m .

Επιστρέφοντας  στο σημείο 4 (Διασταύρωση Βασιλάκη) ακολουθούμε τον αριστερό, τώρα, κλάδο της διχάλας-διαταύρωσης και σε ένα γρήγορο και απολαυστικό κατηφορικό κομμάτι φτάνουμε στις Μηλιές και ξανά στο σημείο 1 έχοντας φτάσει στο 19,3ο χιλιόμετρο. Πιάνουμε ξανά την ανηφόρα  προς Περιβόλι και μετά από 2 χιλιόμετρα στο σημείο 2 μπαίνουμε στον Αριστερό  χωμάτινο κλάδο και πιάνουμε κατηφόρα. Ακλουθώντας την κατηφορική κλίση πλησιάζουμε προς τον Αώο. Συναντάμε αλλαγές στην διαδρομή με κομμένα τμήματα του δρόμου και ρέματα που πρέπει να πάρουμε το ποδήλατο στα χέρια. Μέχρι το σημείο 6 στο 26ο χιλιόμετρο η διαδρομή είναι γρήγορη. Στην συνέχεια και χωρίς οι κατηφορικές κλίσεις να είναι μεγάλες αλλά δύσκολες και παράλληλα όμορφες οδηγούμαστε στις «Κρανιές» και από εκεί στην τελική, ασφάλτινη, ευθεία για την Βωβούσα όπου συμπληρώνουμε τα 30+ χιλιόμετρα της ημέρας.

#Vovousa #mtb #magic #daytime #tilegrafoxilo #place

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης @didroug στις

Καλή διασκέδαση!!

♦ Μπορείτε να μελετήσετε την διαδρομή στο www.strava.com

♦ Μπορείτε να κατεβάσετε την διαδρομή σε kml και gpx