Η χάραξη του “Protect Aoos” MTB Race 2016
23 Ιουνίου 2016
0
Και για το 2016 η Race διαδρομή παύει να είναι μέρος της Ultra διαδρομής με μόνο κοινό τους στοιχείο το πέρασμα του ποταμού λίγο πριν τον τερματισμό.
Σύντομα θα έχουμε αναλυτικότερα στοιχεία για τη διαδρομή. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή της διαδρομής.

Route 3,012,902 – powered by www.bikemap.net
 ⇒μπορείτε να βρείτε την χάραξη του αγώνα και εδώ

Για την εγγραφή σας στον αγώνα των 30km πατήστε εδώ


 

Σύντομη περιγραφή της χάραξης

 • Μετά το πρώτο χιλιόμετρο ασφάλτου λίγα μέτρα μετά την σιδερένια γέφυρα (belley)
 • Στρίβοντας στην Διασταύρωση [Α] ξεκινά ανηφορικό τμήμα δύο χιλιομέτρων με κομμάτια όπου η κλίση αυξάνεται αρκετά, μέχρι την διασταύρωση [Β].
 • Στην διασταύρωση [Β] ακολουθούμε τον Αριστερό κλάδο και για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα ακολουθεί διαδρομή με εναλλαγές στην κλίση μέχρι την διασταύρωση [Β] στο 7ο χιλιόμετρο της διαδρομής
 • Στην Διασταύρωση [Γ] ακολουθούμε την δεξιά ανηφορική φουρκέτα και μέχρι το 9ο χιλιόμετρο η γενικά ανηφορική κλίση διακόπτεται με τμήματα κατηφόρας.
 • Ακολουθώντας την σήμανση φτάνουμε μετά από κατηφορική κλίση ενός χιλιομέτρου στο 10ο χιλιόμετρο της διαδρομής και στην διασταύρωση [Δ].
 • Στην διασταύρωση [Δ] στρίβουμε Αριστερά όπου για δύο (2) περίπου χιλιόμετρα ακολουθούμε ανηφορικό τμήμα φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής τα 1347μ.. Από εκεί και μετά και μέχρι το 14ο χιλιόμετρο υπάρχει κατηφορική κλίση μέχρι να χρειαστεί η διάσχιση «κομμένου» ρέματος πριν το 14,5ο χιλιόμετρο. Από εκεί και μετά ανηφορικό τμήμα μας οδηγεί μέχρι το 16ο χιλιόμετρο και την Διασταύρωση [Ε].
 • Από την Διασταύρωση [Ε] υπάρχει γρήγορη κατηφόρα μέχρι το 17ο περίπου χιλιόμετρο όπου συναντάμε ξανά την Διασταύρωση [Β]. Μετά από εκεί και αφού κατεβούμε τα δύο χιλιόμετρα κατηφόρας (με αρκετή πέτρα, θα την διαπιστώσετε κατά το ανέβασμα) φτάνουμε ξανά σε άσφαλτο (διασταύρωση [Α]) και στην γέφυρα belley στο 19ο χιλιόμετρο.
 • Αφού διασχίσουμε την γέφυρα belley στρίβουμε Δεξιά και για 2 χιλιόμετρα ανεβαίνουμε από τα 984μ στα 1098μ σε ένα τερέν με κομμάτια με αρκετή πέτρα. Από τα 1098μ ξεκινά γρήγορο κατηφορικό κομμάτι με απότομες κατηφορικές στροφές (τμήμα που διασχίζει και ο Ultra) και αφού αφήσουμε το πέτρινο κομμάτι καλντεριμιού και κατεβούμε τον χωμάτινο δρόμο φτάνουμε ξανά στην γέφυρα belley με ένα μικρό κομμάτι ασφάλτου.
 • Διασχίζοντας την γέφυρα belley στρίβουμε Δεξιά ακολουθώντας την άσφαλτο μέχρι τον Ξενώνα «Βωβούσα» όπου αμέσως μετά υπάρχει η πιο απότομη ανηφόρα του αγώνα μήκους 160μ με 16% κλίση και χαλίκι.
 • Ακολουθώντας στην σήμανση και αφού περάσουμε τμήματα με καλντερίμι αλλά και μπροστά από την πέτρινη γέφυρα της Βωβούσας φτάνουμε στο 25ο χιλιόμετρο της διαδρομής όπου βρίσκεται άλλη μια ανηφόρα με «μεγάλη» κλίση στον Ξενώνα Κερασιές. Από εκεί και μετά και για 2 περίπου χιλιόμετρα υπάρχει βατό οδόστρωμα με εναλλαγές στην κλίση.
 • Στο 27ο χιλιόμετρο υπάρχει απότομη κατηφορική ατραπός με οδόστρωμα από χαλίκι πέτρα και νεροφαγώματα που μας οδηγεί στην κύτη του ποταμού Αώου, την οποία αφού διασχίσουμε μπαίνουμε στο τελικό τμήμα του αγώνα.
 • Μετά την διάσχιση του ποταμού υπάρχει τμήμα ανηφορικό για λιγότερο από 1 χιλιόμετρο όπου μας οδηγεί στην άσφαλτο και την τελική ευθεία της διαδρομής.