Σήμανση μέρος 1ο
14 Αυγούστου 2016
0

Μετά την ολοκλήρωση εχτές της σήμανσης της διαδρομής του “Protect Aoos” MTB Race 2016 σήμερα ξεκίνησε η σήμανση της διαδρομής του “Protect Aoos” MTB Ultra & Race-Relay.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η σήμανση από το 60ο χιλιόμετρο στο κομμένο ρέμα «Κουπατσιάρο» στην Λάιστα και μέχρι τον τερματισμό στην Βωβούσα (100+km).

DSC04806και για την φετινή χάραξη το Γαλάζιο χρώμα είναι το χρώμα του πρέπει να ακολουθείτε σε όλη την διαδρομή. Διασταυρώσεις με κόκκινη σήμανση με κόκκινη κορδέλα ή κόκκινα Χ ή κόκκινες βαμμένες πέτρες είναι εκτός διαδρομής.

Με την ανακοίνωση των Μέγιστων χρονικών περασμάτων (πόρτες) στους Σταθμούς [4] Αυχ. Μόρφας και [6] Πλατεία Λάιστας (*) πρέπει να τονιστεί ότι η ανηφόρα μετά την Λάιστα είναι ιδιαίτερα επίπονη καθώς αφορά 8,7km με μέση κλίση 8% όπου δεν υπάρχουνε κατηφορικά ή επίπεδα κομμάτια (εκτιμάται ότι η ανάβαση θα έχει εύρος από 1:30 έως 2;30 ώρες) προτείνεται καλός ανεφοδιασμός στην Λάιστα, αλλά και τα επόμενα 8,0 γενικώς κατηφορικά χιλιόμετρα χρήζουν προσοχής λόγω των βράχων μέσα στον δρόμο και την συσσωρευμένη κούραση μετά από 85+km διαδρομής.

Η μελέτη της περιγραφής της Ultra διαδρομής θα σας βοηθήσει στην ορθή και χωρίς σπατάλες ή  υπερβολές οργάνωση του αγώνα σας αναλυτικά η περιγραφή του αγώνα των 100+ km εδώ…

 DSC04792Τους σταθμούς της Λάιστας [6] και Μπάτα (Σιαλατούρα) [7] θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας οι κάτοικοι της Λάιστας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα και εκ των προτέρων για την διάθεσή τους να υποστηρίξουν τον αγώνα

(*)“Πορτες για τον Αγώνα ultra & Race-relay” 14-08-2016

[1η] πόρτα στον Σταθμό “Αυχ. Μόρφας” στο 48ο χιλιόμετρο στις 5:00 ώρες από την εκκίνηση

[2η] πόρτα στον Σταθμό “Πλατεία Λάιστας” στο 74ο χιλιόμετρο στις 7:00 ώρες από την εκκίνηση ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6:30 ΩΡΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ.