Για έναν ποταμό, μια μέρα του Αυγούστου!
14 Σεπτεμβρίου 2016
0

MTB_Ultra_16_png

To «Protect Aoos» MTB Ultra, Race & Race Relay 2016 ολοκληρώθηκε στον απογευματινό ηλιόλουστο ουρανό της Βωβούσας. Με τους ποδηλάτες, τους εθελοντές και τους υποστηρικτές του αγώνα να δίνουν ραντεβού για του χρόνου την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου.

01Μετά την ανακοίνωση για την αλλαγή της χάραξης, της Ultra διαδρομής των 100+ χιλιομέτρων, μέχρι την εκκίνηση μεσολάβησε ένας αγώνας δρόμου από όλους όσους συμμετέχουν στην διοργάνωση αρχικά για την σήμανση της διαδρομής, στην οποία φέτος ήταν συνοδοιπόροι οι Στέφανος Σταγκογιάννης και  Γιάννης Κούσκου και για τέταρτη χρονιά ο Αντώνης Καζάνας. Αλλά και o Χρήστος Βλαχιώτης για τον καθαρισμό του ποταμού και Κώστας Βαρσάνης για τον καθαρισμό της Ciatra di Vintu.

Εκτός όμως της σήμανσης, η εκτέλεση του αγώνα απαιτεί σταθμούς, αρκετούς. Έτσι για φέτος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

  1. Το σταθμό στον Αυχένα Τίζα με τους Αντώνη Φαρμάκη, Αλέκο Δρούγια, Ελένη Καζάνα και Βάσω Σιώζου,
    την Κωνσταντίνα Τάσιου και τους μικρούς φανατικούς σταθμάρχες Γιώργο, Λάμπρο, Μάριο και Γιάννη.img_7439
  2. Το σταθμό στο Καταφύγιο «Βάλια Κάλντα» με τον Αλέξανδρο και τον Θοδωρή και τους ανθρώπους του Καταφυγίου για την βοήθεια στον σταθμό και ειδικά τον Κώστα Γιαννούλη για τον συντονισμό.
  3. Το σταθμό στην θέση Πλάκα με τα αδέρφια  Ζωή, Παρασκευή, Καίτη, Γιώργο και Γιάννη Κούσκου καθώς και τον Θοδωρή αλλά και τα θορυβώδη ξαδέρφια Στέργιο, Ανδρονίκη, Φωτεινή, Γιώργο, Παναγιώτη, Ιωάννα, Ιωάννα, Χαϊδή, Παναγιώτη και τις φίλες τους Αλεξάνδρα και Μαρία Βαρσάνη.02
  4. Το Σταθμό της Μόρφας με τους Χρήστο Δήμου και Μαρδα Λαζοδήμου που ήρθανε από την Πάτρα για να στελεχώσουν τον συγκεκριμένο σταθμό, τον Παύλο Κοντογιάννη και Ελένη Παπαστεργίου τους Παλατσίδη Βαγγέλη και Αλίκη και στους «ανεξάρτητους» σταθμάρχες Ξανθη, Κάλη, Ειρήνη και Γιώργος. Επίσης τους Λάμπρο Κοτσώνη και τον Νικόλα μαζί με τον Γιώργο Κωστόπουλο που ανέβασαν στα 1545μ το service της Shimano για τους ποδηλάτες του «Protect Aoos» MTB Ultra, & Race-Relay καθώς και τον Περικλή Ηλία που στελέχωσε τον σταθμό. Ευχαριστούμε την CamelBak και τον εξοπλισμό για την υποστήριξη του Σταθμού και προσωπικά τον κο Δημήτρη Αλεξίου.img_20160828_131438
  5. Το Σταθμό Καπάκι με τους Κατερίνα Τσουπινάκη και Ζήση Χατζή και μαζί τους «βοηθούς» Αντιγόνη,  Κωνσταντίνο και Τάνια (*Κατερίνα, Αντιγόνη και Κωνσταντίνος ήρθανε από την Αθήνα για να στελεχώσουν τον συγκεκριμένο σταθμό)03
  6. Το.Σταθμό Λάιστας με τους Δημήτρη Ποάλα, Μάγδα Καισαρίδου και Μαρία Τζαμπούρα και τον Θοδωρή Σαράτση που έφτασε από την Βωβούσα στην Λάιστα για να προσφέρει το service του στους ποδηλάτες για 4η συνεχή χρονιά.
  7. Το Σταθμό Σιαλατούρας (Μπάτας) με τους Κώστας Ποάλα, Βασδέκη Νανά, Ντάφη Χαρά και Θεόδωρο Πιπίκο.04
  8. και τέλος τον τελευταίο σταθμό στη Μαύρη Πέτρα με τους Γιάννη Δήμου και Αλέξανδρο Δήμου την Κλέλια Μαβίδη και Αθηνά Σταγκογιάννη και την φίλη από την Αβδέλα..

Τους «endur-‘αδες» Γιώργο Γιώτη, Δημήτρη Χαρίση, Δημήτρη Γράβο, Θωμά Διδάρη και Ηλία Θέμο που κάλυψαν την διαδρομή των 100 χιλιομέτρων πάνω από μια φορά ακολουθώντας τους ποδηλάτες σε όλη την διαδρομή.

Ευχαριστούμε και φέτος τον Γιώργο Φωτιάδη οδηγό της σκούπας και τον Τάσιο Αναστάσιο συνοδηγό.

Τον Σταθμό της Race διαδρομής  τους Γιώργο Καλογηρο και Ελένη Μπουκώρου με τα παιδιά τους.

Την Γραμματεία με την Τζούλη Σιαφάκα, την Νέλη Δήμου και την Χρυσάνθη Σταγκογιάννη στην παράδοσή των αριθμών και των πληροφοριών και τους Γιάννη και Χρόνη Δρούγια, Κλέανδρο Ζυγούρη, Άννα Μπουκουβάλα και Αλεξάνδρα Τσουπινάκη στην χρονομέτρηση και την έκδοση των αποτελεσμάτων. Το Γιώργο Τσαμιτρόπουλο Νόλλα για την βοήθεια στην γραμματεία και στις ρυθμίσεις του μικρού αγώνα με την Έλενα Ζέρβα.

Τον “Μπάκη” στην εκκίνηση για τον συντονισμό και των δύο αγώνων αλλά και στην προετοιμασία του αγώνα.

Τους Θανάση Νόλα και τον Στέλιο Κατρανίδη που διέθεσαν τα σπίτια τους για να καλύψουμε ανάγκες διαμονής, μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου που για τέταρτη συνεχή στηρίζει τον αγώνα στελεχώνοντας άτομα σε μακρινούς σταθμούς όπως η Λάιστα για φέτος αλλά και στον μικρό αγώνα της Βωβούσας (Αντώνης, Αθανασία, Πόλης, Μαρία και Αλέκα) με τις τόσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτεί.

Ευχαριστούμε τον Άγγελο και Ελευθερία Ράπτη που για 4η χρονιά διαθέτουν το μαγαζί και την εξυπηρέτησή τους για το Pasta Party του Σαββάτου.

Την οικογένεια Σταμούλη (Κώστα, Δήμητρα, Ζωή και Γιώργο) και την Νάνση για την βοήθειά τους σε όποιο πόστο υπήρχε ανάγκη.

Την Άννα, την Νίκη, την Λένα, την Κατερίνα και την Σοφία για τις πίτες που προσφέραμε στους ποδηλάτες μετά του πέρας του αγώνα.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ζαγορίου και τον Δήμαρχο Βασίλειο Σπύρου για το ενδιαφέρον του και την Αντιδήμαρχο Αγγελική Ράπτη που έτρεξε όλες τις εκκρεμότητες και τις ανάγκες του αγώνα που μπορούσε να καλύψει ο Δήμος. Τους εθελοντές Σαμαρείτες που βρέθηκαν στην Βωβούσα μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα. Όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα. Όλους τους ποδηλάτες που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια χρονιά.

Τέλος ένα μεγάλο και εγκάρδιο «ευχαριστώ» στην Ελένη Μπουκώρου που μας διέθεσε τις φωτογραφίες του Χρήστου Μπουκώρου από την 1η χρονιά του αγώνα που βρέθηκε και φωτογράφισε στη Βωβούσα. Ο φετινός αγώνας έγινε στην μνήμη του.

 Χρήστο σε ευχαριστούμε.

_MG_9996

♥ με την επιφύλαξη να έχουμε ξεχάσει κάποιον/α ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη.

εκ των διοργανωτών

Χρόνης & Δημήτρης Δρούγιας